STRUGURII – izvor de sănătate în Diabet, Cancer, Menopauză, Osteoporoză, Hipertenisune, Gută, Constipație

strugure

Si daca tot a venit toamna, si odata cu ea s-au umplut viile de struguri, fructe ce contin una dintre cele mai mari cantitati de antioxidanti, de ce nu o cura de struguri?

Strugurii au fost si raman printre fructele cele mai sanatoase si delicioase dar si leac in diferite afectiuni cum ar fi: constipatia, guta, reumatismul, artroza, colesterol crescut etc. Strugurii reusesc sa debaraseze tesuturile de rezidurile incomplet arse fiind o alternativa de “tratament fara tratament”.

Daca va-ti hotarat pentru o cura cu struguri, inainte de inceperea curei propriu-zise preferabil sa se inceapa cu inlocuirea micului dejun cu struguri in felul urmator: sa se suprime orice alt aliment la micul dejun si sa se consume progresiv, pana la 400 g de struguri. Se recomanda ca la pranz si cina sa se inceapa prin consumarea a 200-300 g de struguri, astfel incat cantitatea consumata zilnic sa fie de aproximativ 1 kg.

Atentie! in acelasi timp, trebuie redus treptat consumul alimentelor bogate in glucide si alimentele grele (carne de porc, cartofi prajiti, fainoase, tocaturi etc).

Daca aveti problemele de sanatate minore, va puteti limita la acest tratament simplu, urmat trei sau patru saptamani. Daca afectiunile sunt mai grave, dupa cateva zile, puteti opta pentru cura de struguri exclusiva: doua pana la trei kilograme pe zi – in mai multe reprize, timp de sase zile, fara alta hrana, si fara a consuma cafea sau alcool.

Avand o mare putere energizanta, strugurii fac sa dispara complet senzatia de foame.

Strugurii – cei mai puternici antioxidanti

Flavonoidele- struguri sunt bogati in flavonoide benefice pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare, afectiunilor asociate cu varsta inaintata precum Alzheimer, a cancerului.

Ad

Resveratrolul- este un alt antioxidant natural intalnit din abundenta in struguri care reduce riscul de cancer, afectiuni cardiace, ateroscleroza. In plus acest antioxidant influenteaza pozitiv genele raspunzatoare de imbatranire, activeaza enzimele care incetinesc imbatranirea, mareste stabilitatea ADN-ului.

Polifenolii- un alt tip de antioxidanti pe care ii contine strugurii, ajuta la prevenirea acumularii de colesterol oxidat in sange. Polifenolii lupta si impotriva virusilor si tumorilor. De asemenea, polifenolii au proprietati detoxifiante.

Strugurii ca si remediu in diferite afectiuni

Menopauza- sucul de struguri (mustul) este recomandat femeilor aflate la menopauza datorita polifenolilor care reduc: formarea de cheaguri de sange, aritmiile, si ingrosarea vaselor de sange. Atat strugurii cat si mustul aduc beneficii importante pentru sistemul cardiovascular.

Colesterol crescut- datorita continutului mare in resveratrol, care se gaseste in general in fructele de culoarea violet pana la neagra, si nu numai in sucul de struguri negri ci si in samburii de struguri si in pielita; strugurii fac minuni in cazul unui colesterol crescut. Resveratrolul are un potential antioxidant de 50 de ori mai mare decat vitaminelor C si E la un loc, este de 10 pana 20 de ori mai puternic decat vitamina E in ce priveste protectia impotriva oxidarii si impiedica oxidarea LDL colesterolului.

Cancer- resveratrolul mai poate reduce dezvoltarea melanomului malign si poate avea actiune citostatica in cancer de san si in alte tipuri de cancer.

Osteoporoza- cura cu struguri poate prevenii si combate eficient osteoporoza.

Hipertensiune, hipotensiune- cura de struguri este utilaatat in hipertensiune cat si in hipotensiune.

Diabet- desii strugurii sunt foarte dulci sunt indicati chiar si in diabet dar consumati totusi cu moderatie. Strugurii contin zaharuri care se elibereaza lent si se asimileaza cu usurinta.

Cura de struguri mai este eficienta in: curatarea rinichilor (mai ales in caz de nefrita), scade cantitatea de acid uric, diminueaza aciditatea urinara, are o actiune deosebit de benefica asupra ficatului. In bolile de nutritie, cura de struguri este iar o terapie recomandata. In rahitism, persoanelor care acuza frecvent stari de oboseala, celor demineralizati etc.

Strugurii au asupra sangelui un puternic efect depurator si alcalinizant, amelioreaza circulatia, tonici, detoxifianti, diuretici exceptionali, maresc debitul urinar conducand astfel la resorbtia unor edeme.

Ad

Sunt fructele cel mai bine digerate de stomac, dar atentie! in curele de durata este bine ca o mare parte din struguri sa se consume sub forma de must, pentru a evita excesul de tanin ce poate duce la constipatie.

Sa va fie cu leac!

sursa: remedii.net/strugurii-un-remarcabil-izvor-de-sanatate/

Loc de comentat