Valoarea terapeutică a apei calde nu este o descoperire nouă, aceasta a fost folosită de chinezi, indieni și oameni din alte părți ale țărilor din Asia de Sud-Est.
Apa este elementul cel mai receptiv și prin urmare acționează ca un receptor pentru energie. De asemenea, are un număr de proprietăți termodinamice distincte. Apa caldă stochează o cantitate uriașă de energie termica care transferă putere către organismele cu care vine în contact.
De ce este apa caldă benefică?
Apă caldă stimulează, ridică ușor temperatura corpului dar în același timp relaxează mușchii, articulațiile și vasele de sânge. De asemenea deschide porii, induce transpirație și poate penetra pielea și mușchii destul de profund. Apă caldă poate coace de asemenea latent furuncule, abcese sau erupții cutanate și să le aducă la suprafață pentru curățare. Apa caldă atrage circulatia organismului spre exterior, deschiderea porilor și capilarelor. Cu toate acestea, scufundarea prelungită în apă extrem de fierbinte nu este recomandată.
Hidroterapia cu apă caldă
Hidroterapia cu apă caldă este benefică, deoarece printr-un răspuns reflexiv la căldură, corpul creează schimbări care ajută la menținerea corpului rece, inclusiv dilatarea vaselor de sânge pentru a crește fluxul de sânge și astfel fluxului sanguin se deplasează la nivelul extremităților și suprafața pielii și se realizează deschiderea porilor, stimularea glandelor sudoripare și relaxarea mușchilor.
Baia de apă fierbinte
– O baie scurtă va provoca organele sistemului endocrin să devină mai puțin active, în special glanda suprarenală, și poate duce la scăderea tensiunii arteriale. Aceasta produce o stare de relaxare și ajută la calmarea sistemului nervos. Baile calde sunt adesea folosite pentru relaxare, pentru activarea fluxului de sânge, de ajutor în procesul de vindecare, pentru a tonifica organismul, a stimula sistemul imunitar, a atenua leziunile musculare, articulare sau de țesut conjuctiv. În general, o baie caldă poate atenua durerile de cap, îmbunătății somnul și te poate elibera de stres.
– Prin creșterea fluxului de sânge în organism, o baie fierbinte ajută circulația celulelor albe din sânge, care permite sistemului imunitar să lucreze mai rapid și mai eficient. O baie fierbinte crește producția de endorfine sau calmante ale corpului, care sunt asociate cu euforie si fericire. Endorfinele stimulează sistemul imunitar, reduc durerea și ajută țesuturile să se vindece mai repede.
– O baie într-o cadă cu hidromasaj, înainte de culcare poate facilita tranziția în somn profund, mai confortabil. Senzația profundă de relaxare din timpul petrecut într-o cadă cu hidromasaj ajută la eliberarea tensiunii și induce un somn odihnitor.
– Dacă ați suferit un accident sau ați avut o intervenție chirurgicală recentă, timpul de recuperare poate fi îmbunătățit într-o cadă cu hidromasaj. Plutirea și utilizarea flotabilității pentru a practica exerciții de mobilitate, impreună cu întinderea zonei afectate va permite pielii și mușchilor să se refacă și să se relaxeze. Profesioniștii din domeniul medical sugerează caldura pentru a crește circulația și ajuta vindecarea. O baie caldă într-o cadă cu hidromasaj, în special cele echipate cu jeturi calmante, ajută la creșterea circulației sângelui, astfel poate furniza substanțe nutritive pentru a ajuta ca celulele și țesuturile să se regenereze.
– Sesiuni regulate de băi fierbinți păstrează articulațiile în mișcare, se restabilește și se păstrează puterea și flexibilitatea acestora și de asemenea le protejează. Pentru milioane de americani cu artrita și alte probleme comune căzile cu hidromasaj oferă ajutor prin slăbirea mușchilor și reducerea rigidității. Zone ale corpului care au suferit de stres sau traume, de asemenea, raspund bine la apă și masaj cu jeturi cu apă caldă.
Vaporii fierbinți de apă
– Inhalarea vaporilor de apă caldă (abur) are un efect pozitiv asupra plămânilor și poate ajuta infecții respiratorii clare. Aerul umed, cald provoacă dilatarea căilor respiaratorii și crește capacitatea de a elimina flegma și mucusul. În general inhalarea de vapori poate ajuta la o respirație mai ușoară.
5 proprietăți benefice ale apei calde
1. Curăță Digestia
O ceașcă cu apă caldă luată dimineața pe stomacul gol, poate ajuta la curățarea organismului. Apa și alte lichide ajută la descompunerea alimentelor în stomac și să păstreze sistemul digestiv pe drumul cel bun.
2. Ajută la eliminarea constipației
Apa potabilă foarte caldă luată dimineața pe stomacul gol poate ajuta la imbunătățirea tranzitului intestinal și ajută în constipație. Stimularea intestinelor cu ajutorul apei calde, va ajuta corpul sa revină înapoi la funcționarea normală.
3. Ameliorează durerea
Apa caldă, considerată a fi cel mai puternic remediu al naturii, poate ajuta la atenuarea durerii de cap provenite în timpul menstruației. Căldura de la apa caldă este cunoscută de a avea un efect calmant și liniștitor pt mușchii abdominali, care pot oferi un ajutor instant pentru crampe și spasme musculare.
4. Ajută la pierderea în greutate
Dacă sunteți pe o dieta, sunt șanse să fii auzit că un pahar de apă caldă băut dimineata poate ajuta la pierderea în greutate. Apa caldă crește temperatura corpului, care, prin urmare crește rata metabolică. O creștere a ratei metabolice permite organismului să ardă mai multe calorii. Acesta vă poate ajuta, de asemenea, tractul gastro-intestinal și rinichii să functioneze mai bine.
5. Îmbunătățește circulația sângelui
Depozitele de grăsime din organism sunt eliminate, împreună cu acumularea depozitelor în sistemul nervos, atunci când se bea un pahar de apă caldă. Apa fierbinte este absorbită în sistemul circulator și călătorește de-a lungul intregului organism, eliminând circulația proastă a sângelui. Căldura suplimentară ajută la deschiderea diferitelor canale de circulație, la dizolvarea impurităților acumulate și spălarea lor din organism.
sursa: mai multe pe suntsanatos.ro, featured foto music4life via pixabay.com cc0 pixabay.com/en/pot-boiling-water-hot-water-883036/
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”