Tinctura de Brânca Ursului – Ginsengul românesc. Cum se prepară în casă si ce se întâmplă dacă bei în mod regulat tinctură de brânca ursului?

Anunt

Brânca ursului este o plantă medicinală cu un puternic miros aromat răspândită în ţara noastră mai ales în zona Moldovei. Ea înfloreşte de la începutul verii şi până la mijlocul toamnei, putând fi întâlnită mai ales în zonele de deal şi de munte, aproape de râuri sau lacuri, unde solul este preponderent nisipos.

Brânca ursului este o considerată de mulţi doctori homeopaţi un fel de ginseng românesc pe care îl recomandă în tratarea diferitelor afecţiuni ale corpului. Ca tratament naturist, brânca ursului are un efect puternic în vindecarea infertilităţii şi bolilor aparatului reproducător atât la bărbaţi cât şi la femei.

Sub ce formă se administrează brânca ursului ca tratament?

Brânca ursului se poate consuma sub diferite forme. Există ceaiuri preparate din diferite părţi aeriene ale plantei, capsule care se administrează ca supliment alimentar sau chiar tincturi. Ca tinctură de exemplu, ea se găseşte în magazinele cu produse naturiste de unde poate fi achiziţionată la preţuri convenabile raportat la efectele sale miraculoase pentru organismul uman. Vitacaps.ro este unul din acele magazine online unde se găseşte tinctură de brânca ursului, dar şi alte preparate medicinale ce au la bază această plantă.

Se poate prepara tinctură de brânca ursului în casă? Ce ingrediente sunt necesare?

Tinctura de brânca ursului se poate prepara şi în casă, dar cel mai eficient tratament rămâne cel comercializat în magazinele de specialitate şi farmacii deoarece respectă proporţiile optime şi este fabricat din plante de cea mai înaltă calitate, recoltate din zone cu un grad de poluare scăzut.

În vederea preparării tincturii de brânca ursului se pot recolta toate părţile aeriene ale plantei, iar cea mai potrivită perioadă de recoltare este considerată luna august. După recoltare, planta se usucă într-un loc umbros şi răcoros şi apo se toacă mărunt, până ajunge în stadiul de pulbere.

Anunt

Pentru tinctura de brânca ursului este necesar un borcan cu capac, 20 de linguri de plantă uscată şi mărunţită sub formă de pulbere şi o jumătate de litru de alcool alimentar de 50-70 de grade. Se pune întreaga cantitate de pulbere în borcan, se toarnă peste ea alcoolul alimentar şi la sfârşit se închide ermetic, lăsându-se la macerat într-un loc călduros timp de 10 zile. Pentru ca planta să se macereze cât mai bine, se agită conţinutul borcanului cel puţin o dată pe zi.

Pentru o conservare corespunzătoare, după macerat, tinctura se filtrează şi se varsă în sticluţe mici de culoare închisă, care să nu permită razelor de soare să ajungă la conţinut. Dacă medicul specialist nu a recomandat altfel, tinctura de brânca ursului se administrează de patru ori pe zi, diluând câte o linguriţă de tinctură în apă plată pentru a se obţine o soluţie uşor de băut.

Ce se întâmplă dacă bei în mod regulat tinctură de brânca ursului?

Cura cu tinctură de brânca ursului după indicaţiile de mai sus ajută organismul să treacă mai uşor peste diferite afecţiuni şi previne apariţia unor boli. Substanţele volatile care se găsesc în seminţele plantei au o acţiune antibacteriană şi distrug Escherichia coli şi Staphylococcus aureus.

Datorită efectului vasodilatator periferic al tincturii de brânca ursului, aceasta vindecă şi degerăturile prin irigarea extremităţilor corpului. Astfel, persoanele care au probleme cu circulaţia periferică şi suferă de mâini şi picioare reci, pot să amelioreze simptomele sau chiar să le elimine complet prin consumul acestei tincturi.

Brânca ursului se foloseşte şi în tratamentul insuficienţei renale. Pentru efecte maxime, se recomandă administrarea tincturii pe o perioadă de timp de minimum 40 de zile calendaristice.

Contraidicaţii ale tratamentului cu tinctură de brânca ursului

Cu toate că este un tratament naturist cu puţine efecte secundare negative, tinctura de brânca ursului nu ar trebui administrată de persoanele cu probleme ale tensiunii arteriale. La scurt timp după consum, tinctura de brânca ursului scade considerabil tensiunea arterială inducând o stare de moleşeală celor care se confruntă cu o tensiune arterială mică.

Anunt

De asemenea, persoanele care suferă de fibrom uterin, cancere genitale sau adenom de prostată, ar trebui să consulte un medic înainte de a administra tinctură de brânca ursului şi de altfel, înainte de a începe orice tratament naturist.

Pentru a se evita fenomenul de fotosensibilizare, pe parcursul tratamentului cu tinctură de brânca ursului se recomandă evitarea expunerii directe la soare.

SURSA : mai multe pe clicksanatate.ro

Loc de comentat