TRIUNGHIUL BERMUDELOR – Accidente inexplicabile. Cele mai multe disparitii au loc in perioada Ianuarie – Iunie

Anunt

Zeci de avioane și vapoare au dispărut între Florida și Porto Rico, într-o zonă numită Triunghiul Bermudelor. În încercarea de a explica misterioasele dispariții, au fost lansate mai multe teorii, una dintre acestea făcând referire la giganticele bule de metan care există pe fundul oceanului.

Aceste bule sub imensa presiune din ocean produc explozii puternice care ar cauza misterioasele dispariții. Se mai spune că reîncălzirea climatică a lichefiat gazul și l-a făcut instabil.

Același fenomen este întâlnit în peninsula Yalal, Siberia. Pe de o parte, exploziile produc găuri imense pe fundul oceanului, iar pe de altă parte, sunt generate turbulențe care perturbă zborurile. Charles Berlitz a prezentat în anul 1984, pentru prima oară această teorie.

În 29 noiembrie 2009, un avion de linie Air France decola din Porto Rico cu direcția Paris. După patru ore de zbor, avionul intră într-o zonă de turbulențe.

Pentru a evita zona, pilotul efectuează o coborâre de la 11000 de metri la 9700 de metri. Conform ultimelor comunicări radio, pilotul nu mai putea controla avionul. O forță necunoscută acționa cu o putere uriașă.

Anunt

Avionul s-a prăbușit. 229 de persoane și-au pierdut viața. Trei ani mai târziu, în aceeași zonă, un alt avion a fost la un pas de o tragedie. Unul dintre motoare nu a mai funcționat. Cu mare greutate, pilotul a evitat producerea unei tragedii.

Atlanticul de Sud, anomalii magnetice

Încă din anul 1960, au fost observate creșteri ale nivelului de radiații în această parte a oceanului. S-a presupus că la baza acestor anomalii ar fi câmpul magnetic, care este de două ori mai slab față de alte zone ale globului.

Zona este un adevărat coșmar pentru agențiile spațiale care trebuie să-și protejeze sateliții care trec prin zonă.

Asociația Internațională de Transport Aeriană a consiliat ca această zonă să fie evitată, mai ales în perioada ianuarie-iunie, când se înregistrează cele mai mari turbulențe. Zona afectată are forma unui pătrat cu laturile cuprinse între Bahamas, Porto Rico, Cuba și Savannah, Georgia.

Pe stâncile din respectiva zonă nu există vegetație, nu trăiesc păsări migratoare, iar fauna submarină este scăzută.

Anunt

Pe o suprafață de câțiva kilometri, adâncimea oceanului variază de la câțiva metri la peste 2000 de metri adâncime.

Pe insula Andros, Bahamas, americanii au una dintre cele mai sofisticate baze militare. Ca răspuns la întrebarea, de ce au instalat americanii o astfel de bază în această zonă, unele persoane au făcut legătura cu apariția unor obiecte misterioase în această zonă.

sursa: efemeride.ro/triunghiul-bermudelor-o-zona-de-evitat-in-perioada-ianuarie-iunie-accidente-inexplicabile/

Loc de comentat