Turmericul tratează diabetul de tip 2 și prediabetul – Un studiu extraordinar publicat în Jurnalul Asociației Americane a Diabetului confirmă

Anunt

Un studiu extraordinar a fost publicat în Journal of the American Diabetes Association. Extractul de curcumină previne diabetul de tip 2.

Astfel ca a fost realizat un studiu randomizat, „dublu-orb”, controlat cu placebo, pentru persoanele diagnosticate cu prediabet.

Jumătate au primit suplimente de curcumină, pigmentul galben din curcuma condimentată și pudra de curry, iar cealaltă jumătate placebo-uri identice și le-au urmat timp de nouă luni pentru a vedea cine a ajuns sa dezvolte diabet in cele din urma.

După nouă luni de tratament, 16% dintre subiecții din grupul placebo au dezvoltat diabet zaharat.

Anunt

Câți din grupul care a consumat curcumină? Nici unul!

Grupul cu curcumină a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a glicemiei, a toleranței la glucoză, a hemoglobinei A1C, a sensibilității la insulină, a funcției celulelor beta producătoare de insulină pancreatică (măsurată în două moduri diferite) și a sensibilității la insulină.

Ce se întâmplă dacă aveți deja diabet?

Aceleași efecte benefice se pot obtine si la o fracțiune din doză. Studiul prediabet a folosit echivalentul a un sfert de cană de turmeric pe zi, insa rezultate notabile se pot obtine si cu doar o lingurița pe zi, care este realizabilă prin dietă, mai degrabă decât prin suplimente.

Și ceea ce este interesant aici este presupusul mecanism. Grăsimile din sânge joacă un rol important în dezvoltarea rezistenței la insulină și, în cele din urmă, a diabetului de tip 2. Prin scăderea grăsimilor din sânge compușii de curcuma au demonstrat ca pot avea un efect antidiabetic.

Deci, dacă sunteți pre-diabetic, ar putea fi o idee bună să adăugați curcuma sau turmeric în dieta dvs. Este important insă, să recunoașteți că prediabetul este o boală în sine, crescând riscul de deces, cancer, boli de inimă și pierderea vederii. Deci, nu este suficient doar pentru a preveni progresia către diabet zaharat.

Anunt

Prediabetul poate fi vindecat complet, cu o dietă sănătoasă pe bază de plante.

sursa: https://nutritionfacts.org/video/turmeric-curcumin-for-prediabetes/

Loc de comentat