ULEIUL DE COCOS ESTE MAI BUN decât orice pastă de dinți, conform noului studiu. Rețeta pastei de dinți cu ulei de cocos

Anunt

Uleiul de cocos s-a dovedit a fi cel mai eficient dintre mai multe uleiuri naturale în distrugerea bacteriilor comune ale gurii într-un studiu recent realizat la Institutul de Tehnologie Athlone.

Ulei de cocos modificat cu enzime, pasta de dinți a viitorului

Cercetătorii au descoperit că uleiul de nucă de cocos împiedică creșterea majorității bacteriilor dăunătoare ale gurii, inclusiv a Streptococcus mutans, atunci când este tratat cu enzime digestive (la fel cum ar fi atunci când este ingerat).

Problema cu S. mutans este că produce acid, care este principalul factor care contribuie la cariile dentare și afectează 60-90% dintre copii și un număr mare de adulți din țările industrializate.

Deși uleiul simplu de cocos este extrem de benefic pentru combaterea bacteriilor, noile cercetări arată că uleiul de cocos tratat cu enzime este chiar mai eficient și poate distruge chiar si Candida Albicans.

Potrivit cercetătorului principal dr. Damien Brady, de la Institutul Tehnologic Athlone din Republica Irlanda, „Incorporarea uleiului de cocos modificat cu enzime în produsele de igienă dentară ar fi o alternativă atractivă la aditivii chimici, mai ales că funcționează la concentrații relativ scăzute. De asemenea, odată cu creșterea rezistenței la antibiotice, este important să ne îndreptăm atenția către noi modalități de combatere a infecției microbiene. ”

Anunt

Și asta nu este tot. Uleiul de cocos modificat enzimatic este benefic și pentru sănătatea digestivă.

În cuvintele doctorului Brady, „datele noastre sugerează că produsele digestiei umane prezintă activitate antimicrobiană. Acest lucru ar putea avea implicații asupra modului în care bacteriile colonizează celulele care căptușesc tractul digestiv și pentru sănătatea intestinală generală.

Cum se utilizează uleiul de cocos pentru o sănătate bucală mai bună

Unul dintre cele mai mari beneficii ale uleiului de cocos pentru sănătatea bucală este că este mult mai sigur decât pasta de dinți sau apa de gură încărcată cu fluor disponibile pe piață. De asemenea, este la fel de eficient, dacă nu, mai eficient decât produsele comerciale de igienă orală.

Rețetă de pastă de dinți cu ulei de cocos

Această pastă de dinți DIY naturală este foarte simplă de realizat. Tot ce ai nevoie este:

Anunt

– ½ cană de ulei de cocos
– 2-3 lingurițe. bicarbonat de sodiu
– 15-30 picături de ulei esențial de mentă

Asigurați-vă că uleiul de cocos devine lichid înainte de utilizare. Se amestecă cu celelalte ingrediente, apoi se transferă într-un borcan de sticlă și se lasă la frigider pentru ca uleiul de cocos sa se intareasca si sa devina o pasta din nou. Utilizați amestecul în loc de pasta de dinți obișnuită.

sursa: dailyhealthpost.com si healthyfoodteam.com/coconut-oil-better-toothpaste-according-new-study/

Loc de comentat