Uleiul de Copaiba – oprește inflamatia, elimină durerile cronice, psoriazisul, eczemele, acneea, anxietatea și depresia fără medicamente

Anunt

Uleiurile esențiale oferă beneficii uimitoare de vindecare pentru corp, minte și spirit și, uneori, sunt remedii naturale chiar mai eficiente decât medicamentele comerciale și farmaceutice.

Uleiul Copaiba este unul dintre aceste uleiuri remarcabile și oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Este un amestec special de patru specii diferite și este extras din rășina balsamică a copacilor copaiba, Copaifera Officinalis și Copaifera langsdorffi, care sunt originare din pădurea tropicală amazoniană.

Oamenii din America de Sud îl folosesc de secole și datorita proprietăților sale medicinale, uleiul de copaiba este adăugat în mod obișnuit la diverse produse cosmetice, cum ar fi parfumuri, creme, loțiuni și săpunuri.

Tratează anxietatea și calmează iritațiile pielii, îmbunătățește sănătatea inimii și ajută la digestie, întărește sistemul imunitar. Mai mult, calmează sistemul respirator, reduce excitabilitatea neuronală și ajută la susținerea celulară.

Cercetătorii au descoperit că cele trei soiuri de ulei de copaiba – Copaifera cearensis, Copaifera reticulata și Copaifera multijuga, au proprietăți antiinflamatoare puternice.

Anunt

Medicina complementară și alternativă bazată pe dovezi a publicat o cercetare din 2012 care a arătat că uleiul de copaiba (COR) poate prezenta beneficii antiinflamatorii și neuroprotectoare în urma tulburărilor neuronale acute atunci când apar reacții inflamatorii intense, cum ar fi accident vascular cerebral și traumatisme cerebrale / măduvei spinării.

Acest ulei este, de asemenea, un puternic calmant al durerii și are proprietăți antinociceptive, deci blochează detectarea unui stimul dureros de către neuronii senzoriali. Journal of Ethnopharmacology a publicat un studiu care a confirmat activitatea antinociceptivă a două uleiuri amazoniene Copaiba (Copaifera multijuga și Copaifera reticulata) atunci când sunt administrate pe cale orală.

Rezultatele subliniază, de asemenea, că uleiurile Copaiba au un efect periferic și central de ameliorare a durerii, astfel încât acestea ar fi benefice în tratamentul diferitelor tulburări de sănătate care implică gestionarea continuă a durerii, cum ar fi artrita.

Multe dintre beneficiile sale pentru sănătate se datorează prezenței beta-cariofilenei canabinoide (BCP), precum și a numeroșilor alți compuși antiinflamatori și antioxidanți pe care îi conține.

Acest ulei esențial poate fi utilizat în trei moduri, poate fi ingerat, inhalat și aplicat local.

Este sigur pentru consum, dar, deoarece uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, nu vor avea un gust bun dacă sunt așezate direct pe limbă. Adăugați câteva picături la o capsulă goală, un fel de mâncare sau băutură, dar trebuie să consultați în prealabil un medic calificat sau să utilizați un amestec formulat profesional etichetat pentru uz intern.

Anunt

Pentru a doua metodă, adăugați uleiul într-un difuzor și inspirați aroma plăcută. De asemenea, puteți inspira direct din sticlă. Acest lucru vă va calma mintea și va lupta împotriva stresului, anxietății și depresiei.

Când se utilizează local, adăugați câteva picături din ea într-o minge de bumbac și aplicați-l ușor pe piele, pentru a ameliora eczemele, acneea, psoriazisul și iritațiile pielii.

sursa: healthyfoodhouse.com/copaiba-oil-how-to-use-it-to-help-chronic-pain-psoriasis-eczema-acne-anxiety-and-depression-without-drugs/, draxe.com si www.organicfacts.net

Loc de comentat