Cand ai o problema, un necaz mare si nu gasesti ajutor, rosteste aceasta Rugaciune catre Sfantul Mina si iti va fi de mare ajutor! Iata rugaciunea catre Sf MINA, PENTRU AJUTOR LA ORICE NECAZ!
Rugăciune către Sfântul Mina Mare Mucenic !
O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Sf Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi ma rog tie:
Vezi, Sfinte, greutatea mea; vezi grijile sufletului meu. De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau.
Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.
Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat.
Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?
Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ca sa alerg la ajutorul tau.
Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini, fiindca il fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre inchinare in sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela, dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat.
La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare, cu rugaciunea indata l-ai tamaduit.
Aceste minuni ale tale, Sfinte, m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea.
Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti Sfinte, ca atunci si astazi,ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat.
Pentru aceasta si eu acum, la incercare, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri.
Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Asculta si rugaciunea catre Sf. Mina
Cine a fost Sfântul Mina?
Pe 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mina.
În calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce neagră, iar cu această ocazie se respectă mai multe tradiții și superstiții.
Sărbătoarea Sfântului Mina este una foarte importantă pentru credincioși. Sfântul Mina este considerat protectorul tuturor celor care au fost păgubiți, înșelați sau au suferit pierderi materiale importante.
Sfântul Mina, cunoscut în calendarul creștin pentru minunea creștinului înviat, este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe data de 11 noiembrie. În această zi, toți credincioșii care vor să fie feriți de pagube întregul an sau care au suferit pierderi importante se roagă la Sfântul Mina pentru a-și găsi alinarea.
Tot în această zi, cei care nu reușesc să se căsătorească își îndreaptă rugăciunile către Sfântul Mina, în speranța că vor reuși să își găsească sufletul-pereche.
Sfântul Mina este considerat protectorul tuturor celor care se confruntă cu probleme materiale și se spune că cei care îi cer ajutorul sfântului vor trece mai ușor peste greutăți.
În această zi, există un ritual cu lumânări pe care femeile îl respectă pentru a ține la distanță răul. Mai exact, pentru ca familiile lor să fie ferite de pagube materiale, femeile merg la biserică, aprind lumânări și le pun la sfeşnice, dar invers, mai exact cu capătul care de obicei se aprinde. În acest mod se crede că forțele răului vor fi ținute la distanță, că relele îi vor ocoli pe cei care îndeplinesc acest ritual, dar și că astfel vor fi schimbate gândurile dușmanilor.
Acest ritual cu lumânări este urmat și de fetele care sunt singure și care își doresc să se căsătorească. Se spune că lumânările lipite de sfeşnice în acest fel le vor aduce fetelor nemăritate iubirea bărbatului dorit. Tot pentru a se căsători, fetele merg la biserică și pun acatiste.
Pe 11 noiembrie, foarte mulți credincioși obișnuiesc să meargă să se roage la Biserica Sfântul Mina Vergu din Capitală. Se spune că cei care merg aici nu ar trebui să iasă din biserică cu mâna plină, asta pentru a nu stârni furia sfântului și a avea parte de ghinion.
De Sfântul Mina, toți cei care au fost păgubiți, înșelați sau care nu își pot găsi liniștea sufletească se pot ruga la Sfântul Mina pentru a le oferi protecție. Se spune că rugăciunile închinate Sfântului le pot da putere tuturor celor care trec prin momente delicate.
Persoanele care nu reușesc să ajungă la biserică în ziua Sfântului Mina, pe 11 noiembrie, sunt sfătuite să aprindă o lumânare în casă și să se roage cu credință.